Njoftim mbi zhvillimet e Asamblese se Insurance Europe

Me datën 2 Qershor 2021 zhvilloi punimet online Asambleja e Përgjithshme e “Insurance Europe”, pjesë e së cilës është edhe Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë. Në këtë event, si përfaqësues të Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë morën pjesë Z.Avni Ponari, Kryetar i Shoqatës dhe Z. Edvin Libohova, Sekretar i Përgjithshëm i saj. Asambleja e Përgjithshme […]

Posted in Njoftime, Shkrime | Tagged | Leave a comment

Ligji Nr. 32/2021 “PËR SIGURIMIN E DETYRUESHËM NË SEKTORIN E TRANSPORTIT”.

SIGURIMI NË SEKTORIN E TRANSPORTIT Risitë Ligji i ri për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit, miratuar së fundmi nga Kuvendi i Shqipërisë, shënon një hap të rëndësishëm drejt përafrimit legjislativ me standartet europiane. Ligji i ri balancon dhe harmonizon me mirë interesat e tregut te sigurimeve me kërkesat në rritje të konsumatorit. Kjo […]

Posted in Njoftime | Tagged , | Leave a comment

Organizimi i trajnimit per agjentët në sigurime.

Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë ju njofton se në datat 4-5 Shkurt 2021 ora 9.00-17.00, organizon trajnimin per agjentët në sigurime.

Posted in Njoftime | Leave a comment

Rrjeti Shqiptar për Edukimin Financiar zhvilloi takimin e rradhës.

Rrjeti Shqiptar për Edukimin Financiar zhvilloi takimin e rradhës. Nën kujdesin personal të zotit Naim Hasa- Kryetar i Shoqatës së Siguruesve të Jetës, Pensioneve dhe Fondeve të Investimit, me 13 Qershor 2019, në ambientet e “Sigal” Uniqa Group Austria u zhvillua takimi i rradhës i Rrjetit Shqiptar për Edukimin Financiar. I ftuar special në këtë […]

Posted in Njoftime | Leave a comment

Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë anëtarësohet në Insurance Europe.

Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë anëtarësohet në Insurance Europe.  Në mbledhjen vjetore të Asamblesë së Përgjithëshme të Insurance Europe të zhvilluar në Bukuresht më datën 22 Maj 2019, u diskutua dhe u pranua kërkesa për anëtarësim e Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë. Insurance Europe  është Federata Europiane e Siguruesve dhe Risiguruesve. Anëtarë të saj janë […]

Posted in Njoftime | Leave a comment

Tregu i sigurimeve merr pjesë në Konferencën e dytë Kombëtare “Edukimi Financiar”.

Më datë 24 Maj 2019, u zhvillua në Tiranë, Konferenca e dytë Kombëtare “Edukimi Financiar”, organizuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare. Fokusi i kësaj konference ishin punimet e studentëve në lidhje me tregjet nën mbikëqyrjen dhe rëndësinë e edukimit financiar. Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë ishte e pranishme duke dhënë vlerësimin për punimet me fokus […]

Posted in Njoftime | Leave a comment

Vijon rritja e pagesave të dëmeve në tregun e sigurimeve

15 Maj 2019 Njoftim i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare Vijon rritja e pagesave të dëmeve në tregun e sigurimeve Rreth 1.5 miliardë lekë dëme u paguan nga tregu i sigurimeve për 3-mujorin e parë të vitit 2019, duke shënuar një rritje me 11.8% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.  Pjesa më […]

Posted in Njoftime | Leave a comment

DEKLARATE PËR SHTYP

DEKLARATE PËR SHTYP   Kohët e fundit vërehet një rritje në përmasa të mëdha e të paprecedentë të aksidenteve automobilistike me shkaktarë të paidentifikuar, me pasojë vdekjen dhe dëmtimin e rëndë shëndetësor të personave në këto ngjarje. Duke analizuar të dhënat statistikore, sipas tabelës bashkangjitur, rezulton se gjatë periudhës nga vitit 2010 e deri më […]

Posted in Njoftime | Leave a comment

Kompanitë e huaj: Nuk vijmë nga korrupsioni dhe infrastruktura e dobët

Posted in Njoftime | Leave a comment

Deklaratë e Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë mbi ngjarjen e ndodhur në fasonerinë e Durrësit.

                                                     SHOQATA E SIGURUESVE TË SHQIPËRISË                                                                                                                                    Tiranë, më 30 janar 2019   Deklaratë e Shoqatës së Siguruesve të Shqipërisë mbi ngjarjen e ndodhur në fasonerinë e Durrësit. Në një fasoneri në qytetin e Durrësit, u helmuan rreth 20 punonjëse, për shkak të një defekti në tubat e aspirimit të gazit. Fatkeqësisht […]

Posted in Njoftime | Leave a comment