7 arsye kryesore për të marrë mbulimin e Sigurimit të Biznesit

Bizneset kanë nevojë për sigurim biznesi sepse ai ndihmon në mbulimin e kostove që lidhen me dëmtimet e pronës dhe pretendimet e përgjegjësisë. Pa sigurim biznesi, pronarët e bizneseve mund të duhet të paguajnë nga xhepi për dëmet e kushtueshme dhe pretendimet ligjore kundër kompanisë së tyre.

Të investosh para, kohë dhe mund nuk është e thjeshtë. Për shumicën e personave që merren me biznes, tek kompania, dyqani apo sera që ata kanë ndërtuar, kanë investuar të gjitha kursimet e jetës së tyre. Ndaj është e rëndësishme që këta persona ta kuptojnë sesa e rëndësishme është ta sigurojnë biznesin e tyre.

Këtu janë shtatë arsyet kryesore për të marrë mbulimin e sigurimit të biznesit:

1. Parandalimi i dëmtimit nga uji

Dëmtimi nga ujit është një pretendim i zakonshëm që mund të ndodhë në mënyra të papritura. Një qiramarrës mund të lërë një lavaman ose vaskë të hapur, duke tejmbushur një apartament mbi dyqanin tuaj; një tub mund të shpërthejë nëse nxehtësia lihet gjatë një fundjave dimri; ose shiu ekstrem mund të shkaktojë përmbytje të biznesit gjithshtu.

2. Mbrojtja e pronës nga zjarret

Zjarret janë veçanërisht shkatërruese për bizneset. Qoftë një aksident në kuzhinë, tension i lartë elektrik, pajisje me defekt, zjarrvënie të qëllimshme, apo zjarre natyrore, është e domosdoshme të pajiseni me Policën e Sigurimit nga Zjarri për të zbutur pasojat e rënda që mund të ketë një forcë kaq shkatërrimtare. Pa këtë sigurim mund të duhet shumë kohë që kompania juaj të ngrihet përsëri në këmbë. Nëse jepni me qira, sigurimi i qiradhënësit mbulon dëmtimin nga zjarri në ndërtesën e tyre, por jo pronën tuaj. Për të mbrojtur përmbajtjen e aksioneve dhe biznesit tuaj, keni nevojë për sigurim.

3. Rrëshqitjet e dherave

Rrëshqitjet e dherave janë një tjetër rrezik që mund të shembin themelet e asaj që ata kanë ndërtuar me aq mund e sakrificë;Fatkeqësitë natyrore mund të ndodhin në çdo kohë, duke shkaktuar dëme të mëdha në sendet tuaj pikërish atëherë kur nuk e prisni.

4. Pakujdesitë në punë mund të shkaktojnë dëmtime serioze të burimeve njerëzore (punonjësve);

Ky sigurim ofrohet për të mbuluar të siguruarin nga dëmtimet trupore dhe pasurore që u shkakton personave të tretë përmes veprimtarisë prodhuese, ndërtuese dhe përdoruese në ambjentet e tij.

5. Nga ushtrimi i aktivitetit të biznesit mund të shkaktohen dëme të paparashikuara palëve të treta (konsumatorëve).

Ky sigurim mbulon veprimtarinë e prodhuesve, duke dëmshpërblyer konsumatorët e këtij produkti, në rast se ata dëmtohen gjatë konsumimit të produktit. Dëmet që mbulohen mund të jenë fizike, aksidentale sikurse edhe dëmtime të pronës materiale te cilat ndodhin gjate periudhes së sigurimit , dhe të shkaktuara nga produktet e shitura, siguruara, shpërndara, instaluara, të nxjerra, të riparuara, të alternuara, të trajtuara ose të testuara nga i siguruari.

6. Mbroni pajisjet tuaja

Sigurimi i pronës zakonisht mbulon vetëm ndërtesën dhe përmbajtjen tuaj, jo pajisjet mekanike kur prishet, çahet ose plasaritet. Sigurimi i makinerive ju mbulon për dëmtimin e pronës që rezulton nga prishja e papritur dhe aksidentale e pajisjeve të siguruara që nuk mbulohet automatikisht nga një politikë standarde e pronës tregtare.

7. Sigurinë për të dhënat më të ndjeshme

Teknologjia në zhvillim dhe burimet e reja të bazuara në aplikacione mund ta bëjnë biznesin tuaj të funksionojë më shpejt, më inteligjent dhe me efikasitet. Por këto përparime vijnë gjithashtu me kërcënime nga kriminelët kibernetikë që kërkojnë të shfrytëzojnë ndryshimet e shpejta teknologjike të botës sonë. Një politikë sigurimi biznesi mund ta mbrojë biznesin tuaj nga shpenzimet, ndërprerjet e biznesit, detyrimet dhe më shumë nëse informacioni personal humbet, vidhet ose shpërndahet gabimisht. Sigurimi cyber zgjeron mbulimin standard të sigurisë kibernetike me më shumë mbrojtje, kufij më të lartë dhe shtesa fleksibël, të dizajnuara për të adresuar rreziqet unike për biznesin tuaj.

Minimizimi i rrezikut është një strategji e shëndetshme biznesi. Marrja e vendimeve të duhura mund t’i mbajë punonjësit tuaj të sigurt dhe dyert e kompanisë suaj të hapura.

Vlersoni rreziqet tuaja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *