Allianz nis programin e ndërgjegjësimit për rrezikun e tërmetit për nxënësit e shkollave në Turqi

Allianz Group informoi se ka zotuar 6 milionë euro për të mbështetur përpjekjet e ndihmës dhe rimëkëmbjes në Turqi dhe Siri pas një serie katastrofike tërmetesh që goditën rajonin më 6 shkurt 2023. Allianz ka zbuluar gjithashtu një program mbarëkombëtar ndërgjegjësimi ndaj tërmeteve dhe projekte për të ndërtuar objekte kritike për fëmijët e mbetur të varfër nga tërmetet në Turqi.

Allianz Teknik është në partneritet me TEGV, një OJQ partner arsimor në Turqi, në një program mbarëkombëtar për të rritur ndërgjegjësimin e fëmijëve për rrezikun se çfarë duhet të bëjnë para, gjatë dhe pas një tërmeti.

 “Si një kompani që mbron nga rreziqet, ne synojmë të rrisim ndërgjegjësimin për tërmetet dhe rreziqet nga zjarri tek brezi i ardhshëm. Fëmijët janë jashtëzakonisht të cenueshëm kur ndodh një fatkeqësi e tillë. Ne duam t’i edukojmë ata për minimizimin e rreziqeve dhe veprimet më të mira për të mbrojtur veten ”, tha Tolga Gurkan, CEO i Allianz Turqi.

Prgrami tre-vjeçar synon të arrijë 145,000 fëmijë, 10 vjeç e lart, në 34 qytete. Programi do të përfshijë sesione trajnimi në klasë dhe video, një kamion të lëvizshëm në terren dhe një lojë tavoline të krijuar nga konsulentët e Allianz Teknik. Vizita në Allianz Teknik do të ofrohen edhe për grupet e shkollave. Objekti – i cili është qendra e parë dhe e vetme e akredituar në Turqi për testimin dhe trajnimin e tërmeteve dhe zjarrit – përmban simulatorë të tërmetit dhe zjarrit, makina testimi dhe dhoma trajnimi praktike të pajisura për demonstrime speciale.

Tërmetet dhe pasgoditjet që shkatërruan rajonin në shkurt janë ndër fatkeqësitë natyrore më të rënda të shekullit të kaluar. Ata goditën në mëngjes herët dhe shkatërruan Turqinë juglindore dhe Sirinë veriore, duke shkatërruar qytete dhe duke vrarë më shumë se 46,000 njerëz.

“Situata në rajon mbetet akute. Kryqi i Kuq raporton se mbi 100,000 njerëz u plagosën nga tërmetet. Mbi 1.9 milion njerëz jetojnë në tenda dhe strehimore të përkohshme në Turkiye, dhe 500,000 janë të pastrehë në Siri. Si Allianz, ne kemi një detyrë për të ndihmuar njerëzit nga zonat e prekura të shërohen dhe për të mbështetur përpjekjet e tyre për rindërtim”, tha Sirma Boshnakova, Anëtare e Bordit të Menaxhimit të Allianz SE.

Nga totali i fondeve të ndihmës ndaj tërmeteve të Allianz-it, 4 milionë euro janë shpërndarë nga Allianz SE. Një milion euro shtesë janë zotuar nga entitetet e Allianz me seli në Turqi, ndërsa punonjësit dhe agjentët e Allianz kanë dhuruar gjithashtu 683,000 euro për Shoqërinë e Kryqit të Kuq. Allianz Group ka arritur këtë shumë, duke kontribuar gjithashtu në Kryqin e Kuq Gjerman në bashkëpunimin e tyre me Gjysmëhënën e Kuqe në Turqi dhe Siri.

Përveç kësaj, Allianz Trade ka dhuruar 50,000 euro për OJQ-të lokale që punojnë në rajon, ndërsa Allianz Portugali i ka dhënë 38,000 euro UNICEF-it për përpjekjet e saj të ndihmës në Turqi. Si pjesë e një partneriteti afatgjatë me Malajzinë Ndërkombëtare të Kërkimit dhe Shpëtimit (MISAR), Allianz Malaysia mbështeti përpjekjet e MISAR-it pas ndihmës, duke përfshirë shpërndarjen e 2,000 kompleteve të traumës për fëmijët në rajonin e prekur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *