Përmbytje në Korçë/ Uji hyn në disa biznese, probleme me qarkullimin e mjeteve. Ja cilat janë arsyet pse duhet të siguroheni nga katastrofat natyrore.

 

Disa zona të Korçës janë përmbytur këtë të mërkurë si pasojë e motit të keq. Pas reshjeve të dendura të shiut, uji ka vërshuar në rrugë ndërsa ka shkaktuar përmbytjen e disa bizneseve dhe garazheve. Situatë e rënduar për qarkullimin e mjeteve. Ndërkohë, stuhia dhe era e fortë ka rrëzuar disa pemë në qytet.

Ajo çka vlen të përmendet është se të gjithë ne mund të ndodhemi në një situate të till. Dikujt mund t’i dëmtohet makina, dikujt shtëpia dhe dikujt tjetër biznesi. Sipas raporteve më të fundit Shqipëria është konsideruar si shteti më i rrezikuar nga katastrofat në Europë.

Indeksi Botëror i Rrezikut i vendos vendit tonë koeficientin e riskut 8.46, ndërsa mesatarja për gjithë Evropën arrin në 5.2.

86% e territorit të Shqipërisë është e prirur ndaj fatkeqësive natyrore.

Ka disa arsye pse duhet të konsideroni sigurimin e vetes dhe pronës tuaj kundër fatkeqësive natyrore. Këtu janë disa pika kyçe për t’u marrë parasysh:

Mbrojtja financiare: Fatkeqësitë natyrore mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme në pronën tuaj, duke rezultuar në riparime të shtrenjta apo edhe humbje totale. Mbulimi me sigurim mund të ndihmojë në zbutjen e këtyre humbjeve financiare duke ofruar kompensim për riparimet, rindërtimin ose zëvendësimin e aseteve të dëmtuara.

Rindërtimi dhe Rimëkëmbja: Rimëkëmbja nga një fatkeqësi natyrore mund të jetë një proces i gjatë dhe sfidues. Sigurimi mund të sigurojë fondet e nevojshme për t’ju ndihmuar të rindërtoni shtëpinë ose biznesin tuaj, të zëvendësoni gjërat dhe të rifilloni jetën tuaj normale më shpejt dhe me efikasitet.

Qetësia e mendjes: Fatkeqësitë si tërmetet, përmbytjet, uraganet ose zjarret janë të paparashikueshme dhe mund të godasin në çdo kohë. Sigurimi mund të lehtësojë një pjesë të stresit dhe pasigurisë që lidhet me këto ngjarje, duke e ditur se keni një rrjet sigurie ku duhet të mbështeteni.

Kosto efektive: Ndërsa primet e sigurimit mund të duken si një shpenzim shtesë, ato në përgjithësi janë më të përballueshme sesa kostot e mundshme të riparimit ose zëvendësimit të pronës suaj pas një fatkeqësie natyrore. Duke paguar prime të rregullta, ju po shpërndani rrezikun në një grup më të madh të policave, duke e bërë atë një mënyrë me kosto efektive për të zbutur humbjet e mundshme financiare.

Mbështetja e qëndrueshmërisë së komunitetit: Mbulimi i gjerë i sigurimit kundër fatkeqësive natyrore ndihmon në promovimin e qëndrueshmërisë së komunitetit. Kur individët dhe bizneset kanë sigurim, ata janë më të pajisur për t’u rikuperuar dhe rindërtuar pas një fatkeqësie. Kjo, nga ana tjetër, i ndihmon komunitetet të kthehen më shpejt, duke minimizuar ndikimin e përgjithshëm të ngjarjes.

E dimë se katastrofat natyrore nuk varen as nga ne dhe as nga shteti, por të paktën le të bëjmë atë që është në dorën tonë!

TË SIGUROJMË SHTËPINË, BIZNESIN, SHËNDETIN APO AUTOMJETIN…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *