Mbyllja e hendekut në mbrojtjen ndaj klimës/ Insurance Europe mirëpret raportin e ndërmjetëm të Dialogut për Rezistencën Klimatike

Insurance Europe ka mirëpritur publikimin e raportit të ndërmjetëm të Dialogut për Rezistencën Klimatike.

Publikimi i raportit përfaqëson një moment historik kyç të kësaj nisme të rëndësishme të Komisionit Evropian, e cila bashkon një sërë palësh të interesuara dhe të angazhuara për të gjetur zgjidhje konkrete në trajtimin e boshllëqeve në mbrojtjen ndaj klimës.

 

Shumë njerëz, biznese dhe madje edhe infrastruktura të tëra mbeten kryesisht të pambrojtura ndaj rreziqeve që lidhen me ndryshimet klimatike.

Me ritmin me të cilin ndryshimet klimatike po përparojnë, valët e të nxehtit, thatësirat, si dhe llojet e tjera të ngjarjeve të mëdha të lidhura me klimën, si përmbytjet dhe stuhitë, do të bëhen më të shpeshta dhe akoma më intensive. Prandaj, përveç përpjekjeve për të trajtuar shkaqet e ndryshimeve klimatike, ekziston gjithashtu një nevojë shumë e fortë për t’u fokusuar në rritjen e elasticitetit dhe përshtatjes.

 

Ky raport i ndërmjetëm është një hap i parë, i vogël por i rëndësishëm pasi u hap rrugën atyre që janë të përfshirë në dialog që të fokusohen në përcaktimin e faktorëve kryesorë të boshllëqeve të mbrojtjes dhe, më pas, në identifikimin e zgjidhjeve reale.

Si bashkë-raportuese, Insurance Europe është e përkushtuar të punojë me të gjithë aktorët e tjerë të përfshirë dhe të drejtojë punën në një drejtim që mund të kontribuojë vërtet në rritjen e elasticitetit të klimës.

 

Dialogu për Rezistencën Klimatike, i udhëhequr nga DG CLIMA dhe DG FISMA i Komisionit Evropian, u lançua në nëntor 2022 dhe bashkon industrinë e sigurimeve dhe risigurimeve, konsumatorët, bizneset dhe institucionet nga e gjithë Evropa për të gjetur zgjidhje të zbatueshme për të kapërcyer hendekun e mbrojtjes së klimës. Raporti përfundimtar pritet të publikohet në verën e vitit 2024.

/Insurance Europe 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *