Zjarret djegin shtëpi dhe makina/ Dy siguracionet që duhet ti ketë kushdo prej nesh

Fatkeqësisht, stina e verës është dhe moti më i favorshëm për zjarre të paplanifikuara dhe të padëshiruara. Kjo po ndodh në Greqi, Turqi, Spanjë, SHBA dhe Kanada ndërsa nuk kanë munguar as rastet në Shqipëri.

Gjatë dekadës së fundit, në të gjithë botën, kanë rënë mesatarisht 64,100 zjarre në vit duke djegur miliona hektarë pyje, ndërtesa dhe automjete të panumërta por duke shkaktuar fatkeqësisht edhe jetë të humbura.

Shkencëtarët nuk kanë dyshim se ndryshimi i klimës është nxitësi kryesor i zjarreve ekstreme por edhe i fatkeqësive të tjera natyrore.

Po sa të aftë dhe të përgatitur jemi ne për të përballuar kostot financiare që vijnë si pasojë e zjarreve?

E vetmja masë që funksionon për t’u mbrojtur nga pasojat e dëmtimit nga zjarri, është Sigurimi vullnetar nga Zjarri, i cili nuk përfshin vetëm raste të katastrofave natyrore, por edhe rreziqet e përditshme që mund të shkaktojnë gjithashtu dëme të mëdha.

Cilat janë rreziqet me të cilat mund përballet shtëpia juaj?

Imagjinoni nëse shtëpia juaj merr flakë. Jo vetëm që do të humbisni shtëpinë tuaj, por gjithashtu do të rëndoheni financiarisht dhe emocionalisht.

Pa sigurimin e duhur të shtëpisë, ju do të mbeteni duke mbledhur fonde për të shlyer kredinë apo për ta rinovuar atë.

Sigurisht, sigurimi i shtëpisë mund t’ju mbrojë edhe nga gjërat më të zakonshme si rrjedhjet e tubave dhe dëmtimi i pronës nga fenomene të tjera të ndryshme, të paparishikuara, kështu që një mbulim gjithëpërfshirës ju ndihmon të mbroni banesën, investimin më të madh të jetës tuaj.

Çfarë është Sigurimi i Pronës nga Zjarri?

Ky siguracion mbulon të siguruarin nga humbjet ose dëmtimet e zjarrit nga një numër burimesh, si:

 • Energjia elektrike;
 • Shpërthimet e gazit;
 • Zjarri i shkaktuar nga rrufeja;
 • Zjarri i ardhur nga fqinji

Këtij sigurimi mund ti shtohen edhe mbulime nga rreziqe shtesë, si:

 • Tërmeti
 • Breshëri
 • Përmbytja
 • Stuhia, etj

Sa kushton Sigurimi i Shtëpisë?

Kompanitë e sigurimeve në Shqipëri e ofrojnë maksimumi për 1 euro m2.

 

Po makinën time kush e mbron nga zjarri?

 

Siguracioni KASKO është siguracioni i vetëm për automjetin që ka parashikuar çdo rrezik të mundshëm.

Ky siguracion mbulon gabimet tuaja, gabimet e të tjerëve por edhe gabimet e natyrës!

MBULIMET

 • Dëmtime Aksidentale
 • Thyerja e xhamave
 • Zjarr, Rrufe, Eksplozion
 • Katastrofat Natyrore
 • Vjedhja e pjesshme ose e plotë
 • Dëmtim ne parkim nga mjet tjetër
 • Dëmtimi nga akte keqdashëse

Mos lejoni që mungesa e një plani mbrojtjeje të shkatërrojë pasuritë tuaja, të cilat i keni ndërtuar me shumë mund. SIGURONI SHTËPINË DHE AUTOMJETIN TUAJ ME SIGURACIONIN E DUHUR…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *