Sa i rëndësishëm është Sigurimi i Pronës/ Zjarri në Lushnje, një mësim për të gjithë

Festa e Krishtlindjes u përfshi nga paniku dhe frika në qytetin e Lushnjës.

Ndërsa një grup qytetarësh zgjodhën të kalonin festën në një qendër tregtare, kati i tretë i saj u përfshi nga flakët, të cilat u përhapën me shpejtësi në katet sipër të godinës 12-katëshe.

Zjarrfikësit ndërhynë disa herë për t’u afruar sa më pranë vatrës së zjarrit.

Rreziku ishte i lartë në çdo moment përsa i përket riaktivizimeve, pasi rrymat e ajrit qarkullojnë lirshëm përmes xhamave të thyer.

Zjarri është u rindez pikërisht aty ku nisi, në katin e katërt të qendrës tregtare, ku ndodhen 100 biznese që tregtojnë mallra industriale, kryesisht jorganë, dyshekë e jastëkë, të cilat vazhdojnë të digjen.

Dëmet materiale janë të konsiderueshme teksa pallati është shkrumbuar thuajse totalisht nga zjarri.

RASTE QË PËRSËRITEN

Rastet e zjarreve në banesa dhe biznese, kryesisht në stinën e dimrit kur mjetet për ngrohje dhe gatim përdoren masivisht, janë thuajse të përditshme.

Por fatkeqësisht shumë pak prej tyre ka qenë e siguruar me reflektimin qytetar që mbetet në nivele minimale.

Por çfarë duhet të bëjmë për të qenë të mbrojtur?

Shtëpia apo biznesi janë investimet tona më të mëdha. Por asnjëherë nuk duhen harruar rreziqet që na kanosen.

Sigurimi i Pronës, duke përfshirë sigurimin nga zjarri, ju mbron nga një rrënim financiar.

Nëse keni një kredi, ju kërkohet automatikisht të keni edhe Sigurimin e Shtëpisë, por është një ide e mirë që ta keni atë edhe nëse nuk keni një të tillë.

Nëse nuk keni mundësi që të mbuloni kostot e rindërimit të shtëpisë nga xhepi juaj, Sigurimi i Pronës është një domosdoshmëri.

Çfarë mbulon Sigurimi i Pronës?

Dëmet e shkaktuara nga:

  • Energjia elektrike
  • Zjarri
  • Rrufeja
  • Eksplozioni
  • Rënia e objekteve fluturuese nga lart

Këtij sigurimi mund ti shtohet edhe mbulim nga rreziqe shtesë si:

  • Tërmeti
  • Breshëri
  • Përmbytja
  • Stuhia, etj.

Ku mund ta blej Sigurimin e Shtëpisë/Biznesit?

Pranë çdo zyre të kompanive të sigurimit në qytetin tuaj, ndërsa disa prej kompanive të sigurimit e ofrojnë edhe Online.

SIGURONI PRONËN, MBRONI TË ARDHMEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *