Tjetër viktimë në vendin e punës, 28-vjeçari humb jetën teksa bie nga pallati në ndërtim/ A ka ardhur koha që Sigurimi i Punonjësve të jetë prioritet edhe për autoritetet?

Një tjetër rast tragjik u regjistrua sot në Tiranë ku një punonjës 28-vjeçar ndërtimi humbi jetën teksa ra nga lartësia në një pallat në ndërtim.

Ngjarja e rëndë që vjen pak ditë pas rasteve fatale në një minierë në Martanesh dhe një gurore në Selenicë na rikthen edhe një herë vëmendjen tek Sigurimi i Punonjësve nga Aksidentet.

Aksidentet në punë mbeten një problem për Shqipërinë me disa sektorë të ekonomisë që shënojnë më shumë raste fatale, siç është edhe ndërtimi, ndaj ky sigurim duhet parë me prioritet si nga autoritetet, bizneset apo vetë punonjësit.

Sigurimi nga Aksidentet për Punonjësit ofrojnë mbulim për punonjësit dhe familjet e tyre, duke lehtësuar financiarisht rrethanat fatkeqe.

SIGURIMI I PUNONJËSVE NGA AKSIDENTET

Mbulimet kryesore:

  • Humbje jete në rast aksidenti (përfitues janë familjarët)
  • Paaftësi e përhershme në rast aksidenti (invaliditet, paaftësi për të punuar)
  • Paaftësi e përkohshme (Shpërblim ditor në masën e pagës ditore)
  • Shpenzime mjekësore në rast aksidenti

Kujt mund ti ofrohet:

  • Të gjitha bizneseve (Miniera, Ndërtim, Fasoneri, Gomisteri, pastrim, piceri, restorant etj)
  • Të gjithë individëve (Minator, Hidraulik, Elektriçist, Punëtor ndërtimi, shofer etj)

Përfitimet kryesore:

  • Garanci financiare për punonjësin për shpenzime mjekësore nga aksidenti
  • Mbështetje finanicare e punonjësit në rast paaftësie
  • Qetësi morale për punëdhënësin që i siguron punonjësit

 

Sigurimi nga Aksidentet për Punonjësit është një komponent jetik i vendit modern të punës, i cili nuk duhet neglizhuar. SIGUROHUNI!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *