Merrni masa! Sigurohuni nga rreziku i katastrofave natyrore.

Merrni masa! Sigurohuni nga rreziku i katastrofave natyrore.

Mediat gjermane kanë paralajmëruar atë që mund të jetë një prej katastrofave më të mëdha të planetit. Sipas shkrimit të tyre, jugu i Shqipërisë dhe Greqia do të goditen nga batica të mëdha dhe brenda 24 orëve do të ketë 300 litra shi për metër katrorë duke krijuar përmbytje të mëdha.

Artikulli i plotë nga mediat gjermane:

Sipas mediave gjermane, fatkeqësia po pritet në Greqi dhe Shqipëri. Të enjten, deri në 300 litra shi bien mbi metër katror në vetëm 24 orë. Shiu ekstrem shkakton përmbytje masive në lumenj të vegjël, të mesëm dhe të mëdhenj. Rezultati është një katastrofë përmbytjesh.

300 litra shi për metër katror në 24 orë dhe deri në 500 litra deri në fund të javës së ardhshme. Kjo është 1.5 herë më mirë se reshjet vjetore në Athinë. Kjo është rreth 370 litra për metër katror. Reshjet kryesore janë në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore, të dyja në bregdet.

Me këtë mot ekstrem, jeta në Greqinë veriore ose Shqipërinë jugore është në rrezik në ditët në vijim. Ju lutemi merrni seriozisht këtë paralajmërim.
Shiu ekstrem shkakton përmbytje të shpejta, përmbytje ekstreme dhe valë baticash, rrëshqitje toke, rrëshqitje dheu dhe rrëshqitje të dheut në terrenin shumë malor. Tornadot gjithashtu paralajmërohen pranë bregdetit.

Por jo vetëm Shqipëria dhe Greqia preken nga shiu. Bregdeti italian i Adriatikut, Kroacia, Bullgaria, Maqedonia e Veriut, Kosova, Serbia, Mali i Zi dhe pjesë të Rumanisë gjithashtu do të kenë shi të fortë.

Por ajo që ndodh në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore është e vështirë të mposhtet. Dikush nuk mund të paralajmërojë sa duhet për të. Në Greqinë veriore dhe Shqipërinë jugore ekziston një rrezik akut për jetën. Dikush mund të shpresojë se njerëzit atje do të arrijnë sigurinë në kohë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *