Shtrëngata dhe përmbytje/ Ekspertët ngrenë alarmin: Ja zonat më të rrezikuara

Ekspertët e Institutit të Gjeoshkencave kanë ngritur alarmin se gjatë ditës së sotme priten reshje të dendura shiu dhe shtrëngata.

Sipas informacionit të shpërndarë nga ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi në Facebook, zonat më të rrezikuara janë qarqet Shkodër, Lezhë, Durrës, Tiranë, Fier dhe Vlorë.

 

Në këto qarqe mund të ketë vërshime të shpejta të lumenjve të vegjël malorë dhe rrëshqitje të dherave.

Ndërsa në zonat urbane, mund të shfaqen probleme me përmbytje të lokalizuara, në varësi të gjendjes së kanalizimeve.

 

Siguroni Pronën dhe Biznesin tuaj nga përmbytjet!

Mos lejoni që mungesa e një plani mbrojtje të shkatërrojë pasurinë tuaj.

Shqipëria është mjaft e ekspozuar ndaj përmbytjeve! Fermerët shqiptarë janë thuajse gjatë gjithë vitit të ekspozuar ndaj dëmit ekonomik, që shpeshherë çon në faliment.

Ky hendek thellohet edhe më tej për shkak të mungesës së sigurimeve, duke rrezikuar të gjithë zinxhirin e vlerës ushqimore.

Askush nuk mund t’i ndalojë, Por ajo që mund të parandaloni ju janë kostot financiare për pronën tuaj, nëse kjo fatkeqësi do të dëmtojë biznesin apo pronën tuaj.

MBRONI INVESTIMIN TUAJ MË TË MADH!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *