Pesha e bujqësisë në ekonomi po bie

Pesha e bujqësisë në ekonomi po bie

Pesha e bujqësisë në Prodhimin e Brendshëm Bruto është në rënie prej katër vitesh me radhë. Sipas të dhënave nga INSTAT, në vitin 2018, kontributi i bujqësisë në Prodhimin e Brendshëm Bruto zbriti në 21.08%. Ky është niveli më i…

Tërmeti nxorri në pah mjaft problematika që lidhen me sigurimin e banesave dhe bizneseve. Cfarë mund të pohohet me shifra dhe fakte rreth dëmeve të vlerësuara dhe aplikimeve për kompensim apo për riparime? Sa përqind e dëmeve janë të mbuluara me sigurim?

Zakonisht, termetet perbejne katastrofat natyrore me pasojat me te medha humane dhe materiale. Panvaresisht faktit qe ato ndodhin me rralle dhe ne pergjithesi kane cikle qe shkojne ne dhjetra vite, demet qe ato shkaktojne lene gjurme te thella ne zhvillimin…