Ndërtimet, rreziku dhe sigurimet

Ndërtimet, rreziku dhe sigurimet

Ndërtues/zhvillues/ investitorë, si çdo biznes tjetër edhe ndërtimi ka risqet e veta. Investimi juaj është i ekspozuar në mënyrë permanente ndaj fenomeve të papritura dhe të paparashikuara, duke nisur me kushtet e motit, të papriturat e shtresave të nëntokës mbi…

Tërmeti nxorri në pah mjaft problematika që lidhen me sigurimin e banesave dhe bizneseve. Cfarë mund të pohohet me shifra dhe fakte rreth dëmeve të vlerësuara dhe aplikimeve për kompensim apo për riparime? Sa përqind e dëmeve janë të mbuluara me sigurim?

Zakonisht, termetet perbejne katastrofat natyrore me pasojat me te medha humane dhe materiale. Panvaresisht faktit qe ato ndodhin me rralle dhe ne pergjithesi kane cikle qe shkojne ne dhjetra vite, demet qe ato shkaktojne lene gjurme te thella ne zhvillimin…